Ще дръпне ли Google чергата под краката на SEO оптимизаторите?

Google anti aggressive SEO

Това е и най – логичния ход от страна на Google, след като резултатите по най – конкурентните търсения се размиха (меко казано).

От компанията, миналата година блокираха резултати от търсене на co.cc домейн, защото смятали, че са замърсили резултатите от търсенето.

Google планира да наказва агресивно оптимизираните сайтове (или иначе казано – бързо оптимизираните сайтове), за да дадат шанс на други сайтове, с полезна информация, които не са средоточени основно върху оптимизацията си.

Както всички знаем, Съществуват сайтове с уникална, полезна и интересна информация, които не са насочили услилията си върху SEO-то си. При търсене обаче, в индекса на челните позиции се класират искуствено оптимизираните сайтове, които не са и толкова полезни, а това разочарова потребителите.

Един от Инженерите на Google Мат Кътс обяснява следното:

Опитваме се да направим GoogleBot интелигентен, това ще направи търсачката такава, каквато трябва да бъде, за това с всички възможни ресурси търсим тези, които злоупотребяват с нея. Страници с прекалено много ключови думи, анкор текст и линкове, ще бъдат сваляни надолу в SERP.

Търсачката Google е на път да премине през един „основен ремонт“ и де-приоритизиране на обектите с тежък SEO е само една малка част в голямата картина, за да донесе по-добри резултати от търсенето. Промените в търсачката ще се появяат поетапно през следващите няколко месеца.

Ето и малко мнения от форума

Tags:
2 коментара
 1. Александър Ненов 10 години ago

  Текста е доста стар, от преди 2 години близо, но не виждам описаните от Google Промени да са факт. За съжаление агресивните оптимизатори, все още са в все повече се поставя под въпрос „качеството“ на даден сайт аз сметка на наливането на пари в безсмислени SEO действия.

  • Author
   Nikolov 10 години ago

   Текстът е много стар, но беше адекватен за времето си. Относно SEO действията – какво е SEO? Според SEO е качествен кънтент и нищо друго, никакви линкове (ако ти е качествено съдържанието, линковете идват от самосебе си)

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

©2024 SEO Sofia by Smart MediaTM

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account