Безплатни снимки за Вашия сайт [Ресурс]

Независимо дали сте собственик на онлайн бизнес, работите на свободна практика или поддържате собствен блог, висококачествените изображения са абсолютно задължителни.

Причината да използваме безплатни снимки?

Те могат да генерират повече кликове и да повишат ангажираността на вашата аудитория в социалните канали. Това вероятно е свързано с факта, че 90% от цялата информация, която се предава на мозъка, е визуална, а образите се обработват 60 000 пъти по-бързо от текста.

Всичко това е страхотно и е вярно. Но къде точно можете да намерите тези изображения, без да имате каквито и да е проблеми с авторските права?

Най-лесно е да напишете в Google „free images“ или „Безплатни снимки“, но най-вероятно вие не търсите каквито и да е безплатни снимки, а точно определени, според случая.

Нека първо да разгледаме някой термини, за да сте наясно с лицензите и абонаментните такси.

Royalty-Free:

Това ви позволява да използвате интелектуална собственост, без да се налага да плащате абонаменти или лицензионни такси.

Creative Commons:

Можете да използвате тези изображения безплатно, тъй като авторът им се е отказал от правата си върху тях. Въпреки това, винаги преглеждайте условията преди да публикувате тези изображения.

Public Domain:

По силата на закон създаден в САЩ преди 1923 г., тези изображения са част от публичното пространство. Това означава, че можете да копирате, променяте или разпространявате тези изображения без разрешение.

Attribution:

Можете да използвате тези изображения, стига да сте признателни на автора им и да го цитирате, като източник.

Commercial Use:

Имате право да използвате тези изображения за всякакъв вид бизнес начинания.

Membership:

Трябва да се регистрирате в сайта, за да използвате безплатните изображения. Някои сайтове ще ви таксуват за членство, което ги прави НЕ напълно безплатни.

И така, сега след като сте наясно с терминологията, разгледайте сайтовете за безплатни снимки. По принцип можехме да изброим 200 броя, но смятаме, че 11 са напълно достатъчно, тъй като те са най-добрите.

PicWizard

PikWizard притежава зашеметяваща библиотека с над 1 милион изображения и видеоклипове. Това, което ги отличава е, че можете да редактирате всяко изображение с помоща на софтуера им за графичен дизайн – Design Wizard. Не се изисква лиценз, което означава, че можете да използвате всяко изображение и видео, както желаете.

Unsplash

Всички снимки, публикувани в Unsplash, са лицензирани под Creative Commons Zero. Въпреки това, регистрирането за безплатен профил ще предостави персонализирани изображения във входящата ви поща.

StockSnap.io

StockSnap.io има голям избор от изображения с висока резолюция и се обновява ежедневно. Можете лесно да търсите изображения, които са подходящи за вашия сайт, но тъй като той проследява вашите изтегляния, този процес става много по-лесен. Всяко изображение попада под лиценза Creative Commons CC0, така че можете да копирате, променяте и разпространявате всяка снимка на сайта, колкото желаете.

Pixabay

Ако има изображение, което е пуснато под Creative Commons CC0, тогава можете да го намерите на Pixabay. Тези изображения са с висока резолюция и не е необходимо да се регистрирате за членство.

Gratisography

Картините с висока резолюция, открити на Gratisography, са заснети от Райън Макгуайър от Bells Design. Изображенията са свободни от авторски ограничения и се добавят нови снимки седмично.

Free Digital Photos

Ако искате по-големи изображения или премахнете атрибута, ще трябва да закупите изображението на разумна цена.

Pexels

Pexels предлага хиляди висококачествени изображения за търсене, които са лицензирани под CC0 с нови изображения, които се добавят всеки месец. Не се изисква членство.

AllTheFreeStock

В AllTheFreeStock можете да намерите безплатни снимки, видео, музика и икони в едно удобно място. Тези части от съдържание са лицензирани под CC0 и не е необходимо да се регистрирате.

Negative Space

Negative Space предлага 20 нови снимки всяка седмица, които се публикуват под Creative Commons CC0. Всички изображения могат да се търсят и могат да се сортират по категория.

Freestocks.org

Freestock е друг сайт, който предлага широка гама от висококачествени снимки, които са издадени под Creative Commons CC0.

Free Photos Bank

Free Photos Bank има впечатляваща колекция от безплатни снимки, които можете да изтеглите, без да се регистрирате. Въпреки това, изображенията не могат да бъдат променяни и трябва да кредитирате фотографа.

SkitterPhoto

SkitterPhoto предлага голямо разнообразие от автентични и безплатни снимки, които са създадени от собствениците на сайта. Всички изображения се публикуват под Creative Commons CC0. Това е чудесно място за фотографи.

Tags:
1 Comment
  1. Author
    Nikolov 3 години ago

    Доста добър ресурс за безплатни снимки 😉

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

©2024 SEO Sofia by Smart MediaTM

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account