Както е казал Бил Гейтс в зората на потребителския интернет:
„Съдържанието е цар“.

Как да пишем статии – накратко с най – общи думи

Оптимизирайте текстовете си, т.е. направете ги лесни за четене.

Пишете кратко, ясно и точно (напр. ако сте нахвърляли сбито 1000-1500 думи, днешният потребител няма време да чете излишни неща и ще напусне сайта ви, за да потърси същата информация другаде).

Пишете подредено, разбираемо и по възможност кратко. Съдържанието ви никога не бива да бъде на гъсто, натрупано, „залепено“ едно за друго.

Дайте въздух на текстовете, разделяйте ги на нови редове и абзаци.

За да задържите случайно попаднал потребител на страницата, първо трябва да сте писали за това, което той търси и първите две – три изречения от текста да са максимално завладяващи и подсказващи, какво ще може да прочете по – надолу, а иначе казано, вашият текст трябва да съдържа увод, изложение и заключение.

В случай, че представяте продукти, хубаво би било да обосновете написаното с картинки, графики или примери.

Пишете за потребителите, а не за търсачките. Задължително пишете без правописни, пунктоационни или каквито и да е грешки.

Какво не трябва да правим

Със сигурност не трябва да плюем по конкуренцията (във връзка с интернет репутацията – следващата тема която ще засегнем). ..избягвайте да пишете колко сте велики или добри. Потребителите не ги интересува коло сте големи, а какво знаете или може да предложите.

Не прекалявайте с ключовите думи в съдържанието, има огромна вероятност търсачките да вземат сайта ви за спамерски или ферма за съдържание.

Не копирайте чуждо съдържание. Проверявайте уникалността на текстовете с този инструмент (сайтът ви ще бъде наказан от търсачките). Ако не можете да създадете собствено, потърсете услугите на специалист (Copywriter).

Не пишете твърде кратки или прекалено големи статии. Кратка статия – 250 думи, огромна статия – 1200 думи

Напишете ни ключовите си думи и ние ще създадем вашето SEO съдържание.

2 коментара
 1. АВТОРСКО 8 години ago

  6 съвета за писане на статия – ТУК

  • CopyM@ster 6 години ago

   Но това вашето е откровен спам.

   Много разбирачи, много нещо… относно писането на текстове за SEO оптимизация, има групи във Facebook. Предлагам ви там да предлагате и изявявате професионализма си. ок?

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

©2024 SEO Sofia by Smart MediaTM

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account