Как се изгражда бранд?


Как се изгражда Brand ?

Потенциалните клиенти за всеки бизнес са скъпи. А изграждането на Brand е дори още по – скъпо.
Но когато става дума за избор между изграждане на даден Brand или за превличане на повече потенциални клиенти, винаги трябва да изберете клиентите, защото те от своя страна ще ви помогне да изградите Brand – а.

Как точно става това?
Разработвайки репутацията си насочвайки вашите клиенти “да отидат” на определено място или страница, където може да откриват нова и свежа информация за вашият Brand Вие го изграждате на базата на собствените им впечатления от досега с вашият бизнес.
Доволният клиент може да бъде много силен фактор, особенно като се има в предвид ниските очаквания за даден продукт или услуга в наши дни.
Няма нищо по – ценно за вашият бизнес от впечатление, което създавате и което кара вашите клиенти да си закупят повече продукти или да сключат различни сделки с вас.Не забравяйте, че в днещно време най – добрата услуга е “ лоялноста към клиента “ и сигурността в това което предлагате, защото най – голямата реклама за вашата фирма е тази от „уста на уста“ на доволни потребители.

Ключът разбира се е в това да доставите, изработите или направите това за което казвате независимо дали това е услуга, продукт или нещо което носи позитивни резултати.

Много би помогнало да започнете да мислите по – отношение на качеството на продукта съобразено с цената, която ще поискате за него.Създавайки и планирайки бизнеса си по – този начин може да измести приоритетите Ви драстично и да Ви спести много време и пари при първоначалното пускане на вашият Brand.

Просто казано Вие можете да имате готино лого, фирмени знаци, визитни картички и интернет страница, но докато няамте клиенти не сте в този бизнес.

Започнете с едно просто представяне на вашата фирма ориентирано в обикновен текст с уникален шрифт – подходящ за вашето лого или марка за да започнете да се фокусирате върху това как те ще придобият стойност в очите на вашите клиенти.

След това се фокусирайте към систематизирано предлагане на отстъпки за дадени продукти или услуги, които да привлекът вниманието на потребителите.

Това може да означава промяна на вашето предубеждение за рекламият слоган “ това изглежда добро “ и да генерира нови идеи за популяризирането на марката в социалните мрежи и онлайн каналите от колкото старите и скучни Off – line методи с които се сблъсквате всеки ден.

Може да да започнете да създавате информационни или образователни “ white pages “ ( специализирани сайтове и директории с бизнес насоченост ), case study – a в които да описвате качествата на вашите продукти или услуги и как те помагат на клиентите в реалният живот. Ползването на приемри, статистики и дори предложения за стратегии и развитие на конкретни бизнес сфери ползвайки вашите услуги също могат да допринесът за привличане на потребителите към вашият Brand.

  • 5 ключови съставки за трайна търговска марка.

Фокусирайки се върху тези две области не само ще си спестите пари и ще изтреляте своят бизнес нагоре, а също така ще бъдете в състояние да:

  • 1. разработите изключителна възходяща репутация, че ще отидете толкова далече в изграждането на своята марка, което и ползването на скъпи рекламни кампании не би Ви донесло.
  • 2. създадете основа за видим и базиран бизнес, тъй като старомодната дума “ от уста на уста “ е най – евтината и най – ефикасната реклама, която можете да получите за ващият бизнес.

Може ли този подход да работи за всякакъв бизнес или индустрия ?

Ако смятате, че не просто трябва да намерите няколко ключови точки, разлики които можете да предложите или неща които Ви отличават от конкуренцията.

Помислете върху следното:

– Ако сте компания, която се гордее със сложността и сериозността на услугите си и не Ви интересува безразличието на клиентите към тях – Предлагайте прости решения и безупречно обслужване.

– Ако сте в ниша в която не се дава гаранция на клиенти – бъдете първите, които предлагат такава.

– Ако Ви знаят като компания с нахални търговци, скъпи такси или допълнителни надценки – Намерете начин да оптимизирате разходите си и да подберете представителни хора, които да представят услугите и Branda Ви на пазара.

Без значение, какво правите, правете го Уникално.
Вие не само по – ефективно ще позиционирате Branda си пред конкуренцията, но ще успеете и да се насадите в умовете на клиентите си.

Няма по – добра стратегия за изграждане на Brand от тази, да оставяте доволни клиенти след Вас.

 

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

©2024 SEO Sofia by Smart MediaTM

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account