Ако си мислите, че вашият Уеб сайт, който не е обновяван от дълго време и е морално стар ще работи за вашият бизнес по – добре прочетете това:
   По – малко от секунда отнема на един посетител да формира своето първо впечатление за вашият бизнес, посещавайки сайта с който го представяте в интернет пространството.

 

   До този извод достигнаха от университета на науките и технологиите в Мисури. 2,6 секунди отнема на потребителят да затвърди мнението си от първото впечатление, което е получил.

Взимайки в предвид тези кратки срокове за изграждане на добро първо впечатление от вашият сайт, това трябва да бъде една от основните задачи на вашият бизнес занапред. За тази цел резултатите от проучването на университета в Мисури могат да помогнат на вас и на вашият дизайнер да разберете, кои елемнти във вашият уеб сайт са най – важни.

За да достигнат до този извод изследователите направили този експеримент използвайки софтуер за проследяване на движението на погледа и инфрачервена камера за наблюдение на движението на очите при разглеждане на примерна тестова уеб страница.

Този анализ им помогнал за събирането на данни с които да определят, колко дълго хората се фокусират и върху кои части от дадена уеб страница го правят преди да преминат към друга част от нея.
Тези данни включват – менюто на навигацията, логото, снимки, изображения и иконки на социалните медии.
Също много важен елемент според изследователският екип е бил изборът на цвят и изображения в дизайна на дадената уеб страница.

Участниците в изследването били помолени да оценят секциите, които са им направили впечатление за 20 секунди наблюдение, като са разгледали общо 25 сайта.
Секциите, които предизвиквали най голям интерес били следните:

   • Лого – посетителите изразходват около 6,48 секунди фокусирани върху тази най значима част от сайта.
   • Навигационно меню – отнема почти същото време колкото и при логото ( 6.48 секунди ) изучавайки менюто на дадена уеб страница.
   • Полето за търсене – тази област държи вниманието на посетителя в продължение на повече от 6 секунди.
   • Линковете към социалните мрежи – фактът че участниците в проучването се фокусират в иконките на социалните медии за 5,95 секунди разкрива, колко е важно за вашият бизнес да предложите на своите клиенти да имат възможност да следят и споделят мнения за вашата марка следейки всички нови тенденции около нея.
   • Основните снимки – посетителите разглеждат основната снимка или графика на главната страница за 5,94 секунди.
   • Текстово съдържание – този елемент отнема 5,59 секунди от вниманието на посетителите.
   • Долната част на страницата – тук потребителите ангажират вниманието си за около 5,25 секунди.
Ако е минало много време откакто не сте поглежадли собственият си уеб сайт то сега е момента да му отделите това време.

Може да се изненадате от това което ще видите !
Tags:
0 Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

©2023 SEO Sofia by Smart MediaTM

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account