Започваме направо със съвет номер 5, от 8 – те съвета за по – добра On Page оптимизация.

  • 5. Пренареждайте заглавието си

При големите сайтове или онлайн магазини е нормално да се изброяват категории и подкатегории в заглавието. Това е добре до един момент, тъй като много често се среща конфигурация, която изглежда по следния начин:

  • Кокошарника на Пешо I Топ продукти I Кутии с яйца I кутии с яйца по 20 бройки от Пешо

В този случай не само, че всеки акцент в края на заглавието изглежда много сходен с този в началото, а и най – важните и уникални думи в страницата остават някакси в дъното.

Ако имаме една структура като горната е по – добре да я напишем така:

  • кутии с яйца по 20 бройки I Кутии с яйца I Топ продукти I Кокошарника на Пешо

Това е въпрос на полезност при търсенето, също така изследванията показват, че първите няколко думи в заглавието са най – важните ( в повечето случай това са първите две ).

Това е относително лесна промяна, която поставя най – важните думи в началото, където им е мястото. По този начин повишавате благоприятното влияние за качествения рейтинг на думите при търсене ( CTR ).

  • 6. Добавяйте директни препратки към продуктите

В сайтовете с огромен брой страници, до 1000 да речем 🙂 „ статичната” структура е невъзможна, дори немислима. За това естественият подход, който ще следваме е йерархична структура „canonical“.

Добро влияние оказва, ако пътят към даден продукт е добре пояснен и посочен, както за търсещите роботи така и за потребителите, защото в противен случай ,може много важни страници от сайта Ви да останат с ниско класиране или изобщо да не бъдат индексирани. Едно от решенията е да дръпнете най – продаваните неща на главните страници и да сложите препратки към тях – това на практика ще рефлектира на структурата и ще добавя свежи връзки там, където е нужно.

Поставянето на „ най – търсените” или „ 10 – те най – продавани” на началната Ви страница ще спомогне за доброто индексиране и на вътрешните страници. Но все пак не бива да се прекалява (там също има някой ограничения, в максимума на линковете).

  • 7. Пренаписване на вътрешните хиперлинк текстове – anchor text

В много сайтове се среща, вътрешни връзки дори основни навигационни, да са зададени със загадъчни или жаргонни етикети (това не е добре).

пример: Ако искате вашата страница да се класира добре в категория „ детско облекло” не слагайте следния етикет на бутона „ облекло К -12” (k – 12 е модел на продукта или размер) това е лош сигнал за търсещите машини, а и най – вероятно потребителите няма да откриват много смисъл в него.
Вашият вътрешен хиперлинк текст ( anchor text ) трябва да отговаря на ключовите думи, на които залагате най – много, а те от своя страна трябва да отговарят на търсенето.

Използвайки етикети, хората ги разбират и не е нужно те да бъдат специфично уточнявани.

  • 8. Премахнете връзките с най – ниска значимост.

Има една стара поговорка при копирайтинга – кажете това, което трябва с възможно най-малко думи. Когато сте готови да пишете, се опитайте да кажете половината от това с максимално повече думи.

Същото важи и за вътрешните връзки. Ако повечето от вашите входящи връзки отвеждат към главната страница, то тогава структурата на вашия сайт е най – голямият фактор за проследяването на връзките към вътрешните страници.

Нормално е да искате всичко да е свързано към всичко, но ако това се превърне в приоритет, ефектът би бил нулев. Съвсем естествено е ако имате 200 линка на началната страница, търсачките да ви вземат за ферма за съдържание.

Намерете препратките на главната страница, които са с най – нисък приоритет или такива, на които посетителите никога не са кликали ( за да проверите това можете да ползвате приложението за click-mapping Crazy Egg ) и ги премахнете.

Фокусирането към свежите препратки е един много добър метод да се повиши рейтингът на най – важните Ви страници.

За финал нека отбележим, че изграждането на качествени връзки е много важно. Коригирането на съдържнието на вътрешната страница ( On – Page ) в повечето случаи е в пъти по – лесно и дава бързи резултати. Във всички случай е забранено да се пренебрегва при изграждането на вашата SEO стратегия 🙂

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

©2024 SEO Sofia by Smart MediaTM

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account