Our projects

Нека приемем,че Линковете са „вените“ на интернет. 

Ако съществуваше онлайн валута то щеше да бъде представена като мрежа от свързани сайтове. Както при всяка една валута, твоята сила е в това колко имаш в банката, колкото повече линкове имаш толкова е по силна твоята позиция.

Търсачките трябва да действат, като модератор за Интернет. Тяхната работа е да обходят трильони страници и да пресеят съдържащата се информация според търсенето на потребителя.

За да могат да постигнат това те трябва да могат да правят оценка на всеки един сайт и неговото съдържание, като един от основните фактори, които ползват е анализ на структурата от линкове във сайта.

Сайт без входящи линкове ( inbound links ) може да се разглежда с ниско или никакво значение от „паяците“ на търсачките.

Следвайки принципа, че един сайт е само линк към друг сайт то излиза, че той е важен само за собственика му, не е трудно да се сетим, че един сайт без линкове ще бъде отчетен от търсещите машини с малко значение или изобщо без значение за тях.

Когато роботът на търсачките минава през всичките уеб сайтове, той не  е в състояние да види дизайна или да отчете качеството на услугите, които предлага – единственото което може да види е текста (съдържанието на сайта) и структурата (връзките) от линкове.

Това поставя огромен акцент върху качеството на съдържанието,  както и структурата от връзки в сайта. Това е една от основните причини Линк Билдинга да е толкова важен за оптимизацията на всеки сайт.

Всеки качествен линк привлечен към сайта, без значение от къде е. Дали е от директория, блог или уеб сайт, ще помогне за изграждането на едно здраво ядро на сайта. Както в повечето области на SЕО – то някои линкове са с по – голямо значение от другите. Значението на линка се определя от силата на сайта от който идва. Въпреки че количеството е много важно то също така е много важно качеството и разнообразието на линковете.

Да получите добър брой линкове от разнообразни и с високо качество сайтове е основната стратегия на всяка една линк билдинг кампания. 

Може да отнеме много време да изградите такава качествена „инфраструктура“ и не е никак просто. Това може и да забави някои уеб сайтове. Трябва да знаете кой е най – добрият източник на линкове, как е най – добре да се направи това и как да избегнем „токсичните“ линкове които биха нанесли повече щети от колкото ползи, така че не винаги се нахвърляйте на лесно достъпни линкове.

Хубавото, свежо и оригинално съдържание ще впечатли посетителите на сайта и ще подтикне същите, сами да линкват към този сайт. Това е един от най – натуралните начини за правене на линк билдинг. Разбира се и тук няма гаранция, но определено качественото съдържание представлява едно ефективно и естетично SЕО, то определено е положителен подход който трябва да бъде следван в една линк билдинг стратегия.

Връзките освен, че са важни за SЕО – то, те са и много добър начин за таргетиран трафик на сайта от други места, освен от търсещите машини. 

Колкото повече линкове са разпространени в интернет от качествени източници, толкова е по – голям шанса вашият сайт да бъде видян от голямата аудитория от потребители в интернет.
Линк Билдинга е не само важен елемент от оптимизацията на един сайт, той е от съществено значение!

0 Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

©2024 SEO Sofia by Smart MediaTM

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account