През годините от Google многократно ъпдейтваха своят алгоритъм за да се преборят със “ спам “ и нискокачествените сайтове с висок рейтинг или такива, които прилагат злонамерени SEO похвати.

Промените продължават и до днес.

В следствие стартирането на тези ъпдейти под – кодовото име Panda, много от компаниите започнали да се оплакват от неспособност за развитие поради ниският рейтинг, който получили в търсещата машина.

Някои от тях дори обвинили компанията, че Panda ъпдейтите били направени с цел предотвратяване или намаляване на конкуренцията на пазара.

Затова преди малко повече от година Google започнаха да споделят и обсъждат подхода си за почистване на резултатите при търсене:

Нашата цел е проста: да дадем на хората най – подходящите отговри на въпросите им и то възможно най – бързо. Това изисква постоянна настройка на алгоритмите ни, тъй като новото съдържание ( добро и лошо ) се появява паралелно при търсене през цялото време.

Много от промените, които правим са толкова финни, че много малко хора ги забелязват. Но в последни дни пуснахме много голям алгоритъм с цел подобряване на ранкинга ни – промяна, която се отрази на 11.8 % от резултатите при търсене – затова искаме хората да знаят какво се случва.

Този ъпдейт е предназначен за сваляне на позициите при търсене на сайтове с ниско качество, които имат малко посещения, копират съдържание от други сайтове или сайтове, които просто не са много полезни.

В същото време тя ще осигури по – добри класации на всички сайтове с високо качество, сайтове с уникално съдържание и полезна информация в тях.

Напълно разбираемо е и защо на Google им стана “ напечено “ след като Panda ъпдейтите започнаха постепенно да прокарват своят път сред потребителите, все пак това рефлектира върху 11,8 % от резултатите в търсещата машина. Но както казаха от компанията това малко “ пощипване “ ще засегне по – сериозно само 1,6 % от тях.

Tags:
5 коментара
 1. Радко Александров 12 години ago

  Да това тотално обърка нещата. Полезно е наистина, но напоследък много промени се наложиха в търсачките и това обърна всичко с главата надолу.

  • Author
   Nikolov 12 години ago

   Може би, трябва да се носим по течението и така. .. пък да станем част от него 🙂

 2. Аз съм се отказал да правя SEO … изкарвам ги по 1-2 думи и останалото контекстна реклама

 3. Теодор Захариев 11 години ago

  Панда ъпдейта, вече няма да се пуска на определена дата. Тя ще е заложена в алгоритъма и ще е едно от условията за позициониране на сайтовете.

 4. Author
  Nikolov 10 години ago

  Пичове, има ли спамец 😉

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

©2024 SEO Sofia by Smart MediaTM

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account