В тази статия ще може да прочетете първите 4 точки от 8-те задължителни за добро On Page SEO

Дори и най – добрият съвет не е полезен, ако не можеш да го приложиш на практика.

8 съвета за подобряване на вътрешните елемнти в сайта on-page optimization

Лесното “ не винаги е толкова лесно. Едно бързо опровержение – това което е “ лесно “ за един програмист и работата му на дадена платформа ( WordPress, Joomla и др.), може да не бъде чак толкова просто за други.
Промените по навигационната структура Sitewide и акцентите в заглавието на сайта TITLE tag например могат да бъдат коварни, но като цяло те са много по – лесни за изпълнение, отколкото да редизайннете сайта си или да го прехвърлите на друга платформа. Една от областите, които няма да споменавам в тази статия, е подобряването на вашия URL адрес.

Независимо, че би бил силен фактор при оптимизацията,все още малко хора правят значителни промени по URL адреса със SEO цел.

Промените в навигационната структура на URL – а обаче могат да бъдат подвеждащи и в повечето случаи е много трудно да се съставят правилно, именно поради тази причина не си заслужава да опитвате само и само, за да подобрите рейтинга си “ малко повече „.

Промените, които ще Ви предложа тук , са с нисък риск на изпълнение.

1. Стандартизирайте вътрешното дублирано съдържание.

Въпреки, че наличието на дублирано съдържание не е противозаконно ( с главно „П“), то може да има сериозни последствия при индексирането на страницата Ви – особенно след последните Panda ъпдейти.
Google доста често ни прави лоша услуга, когато индексира грешна част от сайта и това неминуемо води до разреждане на индекса, което от своя страна допринася до падане на рейтинга в търсачката на много важни за нас страници ( например “ продуктовия “ каталог в сайта )

Вътрешно дублираното съдържание има три разновидности:
– дубликати причинени от разновидности на сесиите и параметрите за проследяване;

– дубликати приченени от различни сортове на търсене и филтриране;

– дубликати приченени от алтернативни пътища на URL – a към една и съща страница;

Ако търсещите “ паяци “ засекат нов URL, който отвежда към вече съществуващо съдържание ( независимо дали URL – а е статичен или динамичен ), те виждат нова страница.
Важно е да стандартизирате тази страница. Когато дубликатите са наистина идентични, използвайте стандартизирани акценти ( Canonical tags ) или пренасочете стария URL към нов 301 – redirect това е най – правилният ход.

В някои случаи при сортиране на търсенето или номериране на страниците ситуацията може да стане далеч по – сложна.

2 . Напишете уникално заглавие ( TITLE tag ) на вашия сайт.

Заглавието на сайта TITLE tag  все още остава силен фактор при класирането в търсещите машини, а с това все още се злоупотребява или пък се пренебрегва .
Сайтове, които искат да получат добро класиране при търсене, трябва да имат уникално, описателно и насочено по ключовите думи заглавие (TITLE tag ).

Тези данни са достъпни от много места, включително от таблото Ви за управление и приложението за проследяване и диагностиране на алгоритъма при търсещите машини.

Разрешението на проблема тук е просто: пишете уникални заглавия на сайтовете.
3. Пишете уникално META описание.

Докато META съдържанието има малко или почти никакво влияние върху класирането в наши дни, то за сметка на това има две важни косвени въздействия:
То ( обикновено ) определя каква кратка информация да се визуализира при търсене и оказва влияние върху честотата на кликовете ( CTR ).

Има и друг уникален фактор, който прави страницата да изглежда качествена.
Съществуват много методи и приложения за генериране на МЕТА описание от базата с данни от съдържанието, включително и части от описанието на даден продукт.

Опитайте се да създадете описанието си смислено и привлекателно за потребителите , а не само да ползвате псевдо изречения наситени с ключови думи.

4. Съкратете заглавието си ( TITLE tags )

Дългите заглавия предразполагат към отслабване на SEO ефекта при търсене по ключови думи и също така могат да окажат влияние на посетителите, които по принцип са склонни да посетят страницата Ви.
Най – честите грешки са, когато някой залага заглавието на главната си страница ( Home page ) в края на заглавието на всяка друга страница.

Нека предположим , че заглавието на главната страница е:
Най – добрите яйца по Великден I Кокошарника на Пешо

След това за всяка отделна страница на всеки продукт заглавието е следното:
l.XL.XXL всякакви размери I Най – добрите яйца по Великден I Кокошарника на Пешо

Това не изглежда правилно, така се размива първият поглед ( най-важният ) на ключовите думи,които са от първостепенно значение за страницата и по този начин всяка една страница се конкурира със главната, което не е необходимо.

Добре е да използвате името на комапнията си или някакъв по – кратък негов вариант нап. „ При Пешо „ в края на всяко едно заглавие, но не повтаряйте основните ключови думи през цялото време. Често се стига до крайности, веднъж заложено в името на продукта, после в категорията и накрая в подкатегорията.

До два дни очаквайте и останалите 4 съвета за подобряване на On Page SEO-то на Вашия сайт.

1 Comment
  1. […] вече не взима предвид мета описанието при класирането на сайтовете, следователно няма […]

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

©2024 SEO Sofia by Smart MediaTM

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account