>Link Building

Link Building – Изграждане на мрежа от еднопосочни, качествени връзки с цел насочване на трафика и таргетираните потребителите към сайта.
За да се изгради качествена мрежа от линкове към даден сайт, първо трябва да се проучи нишата, в кояте се намира той и сайтовете в същата ниша с висок Page Rang, които дават възможност за добавяне на описание и линк. Първо се започва с регистрация във всички по – значими търсачки като Google, Yahoo, Bing, Яндекс, Search Bg и т.н. След това пристъпваме към специализираните (тясно свързани с дейността), регионални, форуми, директории, портали.
Не е важно колко на брой са линковете към даден сайт, а колко качествени са те.
Не ви съветваме да експериментирате със сайта си ако не сте експерти в областта. Link Building е част от задължителната за всеки сайт Off Page оптимизация и ако тя не бъде направена професионално, т.е. се опитате сами да си регистрирате сайта на всички възможни места, резултатът и ефектът за вашия сайт може да бъде пагубен. Разбира се, за да се възползвате от такъв тип услуга, сайтът не трбва да е прясно създаден и преди това трябва да му е извършена On Page (в кодовете на сайта) оптимизация, която със сигурност трябва да се извърши от специалист. В никакъв случай не използвайте забранени от търсачките методи за оптимизация (скрити линкове в кода на сайта), каквито предлагат доста фирми.

Интернет Маркетинг

Съществуват много способи за достигане до таргетираната група (потенциални клиенти) и запзването им. Един от най – популярните методи са социалните медии, например Facebook, Google+, Tweeter и т.н. Създава се страница на дадения бранд, след което се набавя подходяща аудитория (фенове) чрез адекватни и интригуващи постинги. Друг много полезен приом в сферата на интернет маркетинга е така наречения Bloging. На почти същия принцип като социалните мрежи – игзражда се фирмен блог, в който се публикуват интересни, полезни статии свързани с дейността, новини, най – новите продукти или услуги, събития и мероприятия. Активното участие в блогосферата е един огромен плюс за всеки бизнес във всяка ниша. Много фирми прибягват до най – лесния начин за показване на бизнеса си пред потребителите, а именно чрез Google AddWords. На кратко, за да е максимално ефективна една интернет маркетинг кампания, най – важното е да се създаде правилна маркетингова стратегия, спрямо нуждите на бизнеса.

0 Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

©2022 SEO Sofia by Smart MediaTM

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account